Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Mekáč u radnice skončil. Nového nájemce zatím hledají marně

Prostory po restauraci McDonald´s na Náměstí Dr. E. Beneše v Liberci zůstávají už půl roku prázdné. Podle projektového manažera společnosti Ceerm, která má hledání nového provozovatele na starost, ztroskotala jednání i s jediným vážným zájemcem, který chtěl v prostorách otevřít klasické občerstvení.

„Bohužel pro tohoto zájemce byl prostor příliš malý,“ popsal Pavel Kadeřávek a dodal: „Prostory jsou velikostí vhodné spíše pro fast-food, tedy jídlo do papíru a podobně. Tento zájemce chtěl podávat klasické jídlo na talíři.“

Ceerm nabídl prostory také řetězci Burger King, který se před rokem z Liberce stáhl. „Ani tato společnost o provozovnu na náměstí nestála,“ doplnil Pavel Kadeřávek.

Hledání nového nájemce je tak stále v plném proudu. Zájemci se musí připravit nejen na menší prostor, ale také na tučnou investici. Vybavení po McDonald´s je zastaralé a potřebuje výměnu. To víceméně potvrdila i mluvčí fast-foodu, který se přesunul k nákupnímu centru Géčko.

„Restaurace a ani lokalita restaurace již neodpovídala standardům a strategii společnosti," vysvětlila mluvčí McDonald's Drahomíra Jiráková a doplnila, že společnost plánuje do tří let otevřít provozovnu v České Lípě.

Nová pobočka poblíž Globusu bude vybavena takzvaným McDrive pro nákup rovnou z auta, kavárenskou částí a dětským playlandem.

Šancí pro majitele prostor by mohla být probíhající „invaze“ nových řetězců do České republiky. Podle informací asociace franchisingu by mělo co nevidět expandovat do tuzemska několik amerických řetězců.  „Například Denny's, Papa John's Pizza nebo Chuck E. Cheese's,"  vysvětlila v loňském roce mluvčí asociace Petra Ritschelová.

Co chcete místo McDonald´s?

Celkem hlasovalo187 čtenářů

Štítky McDonald's, Liberec, Burger King, Globus, Česko, G.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mekáč u radnice skončil. Nového nájemce zatím hledají marně  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.