Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Před libereckou radnicí vlaje ukrajinská vlajka

Liberecká radnice se dnes připojila, přesně půl roku od první demonstraci v Kyjevě, k výzvě Člověka v tísni a jako výraz podpory demokratického vývoje na Ukrajině vyvěsilo na stožáru před radnicí vlajku Ukrajiny. Celkem takto vyjádřilo podporu bezmála 60 měst v České republice.

„Vnímám toto gesto jako projev solidarity s ukrajinským lidem,“ řekla primátorka Martina Rosenbergová. Ukrajinská vlajka by měla viset před libereckou radnici jen do dnešního večera.

Velkou odezvu, jak pozitivní tak negativní, vyvolalo před dvěma měsíci vyvěšení plachty Občanského sdružení Dekomunizace na budově historické radnice. To ve spolupráci s Knihkupectvím a antikvariátem Fryč odhalilo obří protestní plachtu s diktátorskou podobou Vladimíra Vladimiroviče Putina. Plachta byla cíleně umístěna nad pomníkem devíti libereckých obětí ruské okupace.

Sdružení podle svých slov takto varovalo před postupem sílící ruské diktatury směrem do Evropy. Rusko je podle členů sdružení hrozbou, která se týká zájmů celé Evropy.

Štítky radnice, Ukrajina, Člověk v tísni, Česko, Kyjev, Vladimir Vladimirovič Putin, Evropa, Martina Rosenbergová, Rusko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Před libereckou radnicí vlaje ukrajinská vlajka  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.