Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Na Liberecko se ženou silné bouřky, vystřídají tropická vedra

Tropickým teplotám, které nám můžou závidět i přímořská letoviska, je konec. Podle meteorologů se ještě dnes přiženou nad Liberecký kraj silné bouřky doprovázené deštěm nebo kroupami. Rtuť teploměru by tak měla klesnout o více než deset stupňů Celsia.

„Příliv tropického vzduchu od jihu a jihozápadu ukončí večer přechod zvlněné studené fronty,“ potvrdil Slávek Podzimek z Českého hydrometeorologického ústavu a dodal předpověď na dnešní odpoledne: „Od západu počítáme s přibýváním oblačnosti s možností bouřek nebo přeháněk. Bouřky mohou být ojediněle intenzivnější a doprovázené kroupami.“

Před bouřkami vydali meteorologové varování. Podle nich se máme mít na pozoru mezi dnešní jedenáctou dopolední a zítřejší osmou hodinou ranní. Teploty pak zítra klesnou až k sedmnácti stupňům Celsia.

„Očekáváme převážně oblačno, občas déšť nebo přeháňky, zpočátku doznívající bouřky. Bouřky mohou být ojediněle intenzivnější a doprovázené kroupami,“ doplnil ke čtvrteční předpovědi Slávek Podzimek.

Štítky Liberecký kraj, bouřka, Český hydrometeorologický ústav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Liberecko se ženou silné bouřky, vystřídají tropická vedra  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.