Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Nedělní průtrž mračen zaplavila několik silnic

Vodní laguny na silnicích, popadané stromy a plné sklepy. To vše čekalo na hasiče z Jilemnicka, Semilska a Lomnicka během nedělního večera. Nad Liberecký krajem se totiž přehnala silná bouřka, která zasáhla především zmíněné tři oblasti. Nekonečná série telefonátů na linku 150 odstartovala před pátou hodinou odpolední.

Celkem šlo o třiadvacet událostí. První hasičské vozy vyjížděli do Tatobit, kde spadl strom. „Další popadané stromy hasiči odstraňovali na Vyskři, v Syřenově nebo Nové Vsi nad Popelkou,“ doplnila mluvčí hasičů Zdenka Štrauchová.

K čerpání vody ze sklepů rodinných domů byli hasiči voláni do Semil, Lomnice nad Popelkou, Košťálova. Na několika místech rozvodněné potoky zalily komunikace a hasiči odčerpávali laguny i tam. Problémy byly především kolem říčky Popelky. Na Jilemnicku hasiči čistili ucpané kanály a propusti, kvůli kterým voda taktéž ohrozila rodinné domy.

Naopak Liberecko nebo Jablonecko vydatný déšť nezasáhl. Se srážkami můžeme podle meteorologů počítat celou první polovinu tohoto týdne.

Štítky strom, Liberecký kraj, okres Semily, Lomnicko, silnice, Nová Ves nad Popelkou, Tatobity, Semily, Lomnice nad Popelkou, Popelka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nedělní průtrž mračen zaplavila několik silnic  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.