Náměstí Dr. E. Beneše v pátek provonělo čerstvé pečivo a grilované klobásy. Před libereckou radnicí mohl každý ochutnat oceněné regionální potraviny ze všech koutů Libereckého kraje. O dobroty byl chvílemi bezesporu větší zájem, než o liberecké referendum, které rovněž probíhalo po celý pátek.
Svými produkty přesvědčili nejen tradiční výrobci. Pro ocenění si přišlo i několik nováčků v soutěži o nejlepší regionální potravinu. „Do soutěže jsem se přihlásila ze zvědavosti. Pečení je pro mě spíš radost než byznys, o to víc mě ocenění Regionální potravinou potěšilo. Příští rok to zkusím znova, třeba s mými houstičkami,“ popsala své dojmy Drahomíra Macková, která se do soutěže přihlásila se svými svatebními koláčky z Pekařství U Drahušky.
Podruhé se do soutěže přihlásila firma Samir, kde se zabývají výrobou kysaného zelí už od roku 1988. Značku Regionální potravina získali letos za kysané zelí bílé, v minulém roce za červené kysané zelí. „Značka Regionální potravina není o kvantitě, ale o kvalitě. Nezáleží na tom, jestli se nám zvýší obrat, ale to, že jsou lidé s naším výrobkem spokojení,“ vysvětluje ředitel firmy Petr Matušík.
Na regionálních potravinách si pochutnal Stanislav Hložek, který se společně s Leškem Semelkou postara o doprovodný program.
Bělská čertova klobása
Podkrkonošská uzenina s.r.o.
Jizerskohorský přírodní sýr Jako od babičky
Jiří Vrkoslav
BIO ovčí mléko
Josef Pulíček
Mini svatební koláčky
Drahomíra Macková
Rohozec
PIVOVAR ROHOZEC, a.s.
SAMIR kysané zelí
SAMIR KYSANÉ ZELÍ s.r.o.
Lahodné ovocné sorbety
Heinrich Valentin Schwarzkopf
Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.