čtvrtek 21. listopadu 2019 Albert

Nejlepší dobroty z regionu okupovaly Benešák

Náměstí Dr. E. Beneše v pátek provonělo čerstvé pečivo a grilované klobásy. Před libereckou radnicí mohl každý ochutnat oceněné regionální potraviny ze všech koutů Libereckého kraje. O dobroty byl chvílemi bezesporu větší zájem, než o liberecké referendum, které rovněž probíhalo po celý pátek.

Svými produkty přesvědčili nejen tradiční výrobci. Pro ocenění si přišlo i několik nováčků v soutěži o nejlepší regionální potravinu.  „Do soutěže jsem se přihlásila ze zvědavosti. Pečení je pro mě spíš radost než byznys, o to víc mě ocenění Regionální potravinou potěšilo. Příští rok to zkusím znova, třeba s mými houstičkami,“ popsala své dojmy Drahomíra Macková, která se do soutěže přihlásila se svými svatebními koláčky z Pekařství U Drahušky.

Podruhé se do soutěže přihlásila firma Samir, kde se zabývají výrobou kysaného zelí už od roku 1988. Značku Regionální potravina získali letos za kysané zelí bílé, v minulém roce za červené kysané zelí. „Značka Regionální potravina není o kvantitě, ale o kvalitě. Nezáleží na tom, jestli se nám zvýší obrat, ale to, že jsou lidé s naším výrobkem spokojení,“ vysvětluje ředitel firmy Petr Matušík.

Na regionálních potravinách si pochutnal Stanislav Hložek, který se společně s Leškem Semelkou postara o doprovodný program.

Oceněné potraviny v letošním roce

Bělská čertova klobása
Podkrkonošská uzenina s.r.o.

Jizerskohorský přírodní sýr Jako od babičky
Jiří Vrkoslav

BIO ovčí mléko
Josef Pulíček

Mini svatební koláčky
Drahomíra Macková

Rohozec
PIVOVAR ROHOZEC, a.s.

SAMIR kysané zelí
SAMIR KYSANÉ ZELÍ s.r.o.

Lahodné ovocné sorbety
Heinrich Valentin Schwarzkopf

Štítky liberec, potravina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.