Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Nová městská ubytovna by mohla vzniknout ve Dvorské

Liberec je opět o kousek blíže k vybudování ubytovny pro rodiny s dětmi a samotné ženy. Vhodné prostory vytipovali členové pracovní skupiny ve spolupráci s odborem správy veřejného majetku v městském bytovém domě v ulici Dvorská. Co bude se současnými nájemníky, musí město teprve vymyslet.

„Aktuálně už mám sjednané první schůzky se současnými nájemníky, které budu informovat o našem záměru. Vhodný objekt, kde by žádní nájemci nebydleli, bohužel město k dispozici nemá. Nicméně ještě předtím, než se z objektu ve Dvorské ulici stane městská ubytovna, současným nájemníkům poskytneme nějakou kompenzaci. Jakou konkrétně, o tom teprve budeme jednat. V každém případě budeme v této věci postupovat maximálně citlivě,“ ubezpečil náměstek primátorky pro školství, kulturu a sociální věci Kamil Jan Svoboda.

Pokud by celý záměr klapl, mohla by nová ubytovna sloužit zájemcům už v příštím roce. „Budova v každém případě nebude jen standardní ubytovnou, ale bude zahrnovat i sociální službu. Díky tomu bude v budoucnu mnohem snazší čerpat případné dotace. Ohledně konkrétní sociální služby se budeme inspirovat v ostatních městech, kde podobná zařízení úspěšně fungují,“ poznamenal Svoboda.

Štítky ubytovna, Liberec, Kamil Jan Svoboda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nová městská ubytovna by mohla vzniknout ve Dvorské  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.