Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Nová nemocnice se v Liberci asi stavět nebude

Nová nemocnice se v Liberci s největší pravděpodobností stavět nebude. Komise složená z lékařů, architektů, urbanistů, ekonomů i politiků doporučila variantu postupné obnovy a modernizace areálu nemocnice v centru Liberce. Neexistuje totiž program ani rozpočet, ze kterého by bylo možné novou stavbu zaplatit.

V dnešním vydání to uvedla liberecká příloha MF Dnes. Nemocnice zvažovala postavení nové nemocnice u letiště v Růžodole nebo v areálu bývalé Textilany. Jedinou reálnou cestou tak zůstává postupná přestavba spodní části stávajícího komplexu směrem k Jablonecké ulici. Tam by mohl stát v první etapě centrální a urgentní pavilon za zhruba 1,2 až 1,6 miliardy korun. Nemocnice se studií, kterou komise vypracovala, seznámí zastupitele kraje a Liberce a požádá v květnu o uvolnění deseti milionů Kč na architektonickou studii. Nový pavilon by nemocnice mohla začít stavět v červnu 2016.

Napsala ČTK

Štítky nemocnice, Liberec, Mladá fronta DNES, Růžodol

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nová nemocnice se v Liberci asi stavět nebude  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.