Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Nové sídliště ve Vratislavicích nebude, město vrací miliony

Nové sídliště s 390 byty se ve Vratislavicích nad Nisou na Liberecku stavět nebude. Projekt zkrachoval a radnice teď musí vrátit investorovi 22 milionů korun, které zaplatil za pozemky. Městský obvod proto bude muset omezit investice, uvedla dnešní liberecká příloha Mladé fronty Dnes (MfD).

Částka, kterou musí radnice investorovi vrátit, představuje zhruba čtvrtinu letošních příjmů. "Máme domluvený splátkový kalendář, ale i tak to bude bolestné," přiznal starosta Vratislavic Aleš Preisler (Unie pro sport a zdraví). Obvod nebude podle něj mít na opravy komunikací, osvětlení ani na novou kanalizaci či vodovod. Dokončit chce jen rozpracované akce.

Výstavbu až osmipatrových domů s 390 byty na pozemcích nad místním pivovarem plánovala ve Vratislavicích firma Imobilien AG. Místní se ale vzbouřili, protože by jim vysoké domy zastínily výhled z rodinných domků. I původní urbanistická studie navíc počítala jen výstavbou rodinných domů, a firma tak nedostala na stavbu územní rozhodnutí. Projekt pak definitivně zastavila ekonomická krize.

Napsala ČTK

Štítky Liberec XXX-Vratislavice nad Nisou, Mladá fronta DNES, Liberecký kraj, Unie pro sport a zdraví, sídliště

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čert Luciferus

<<< I původní urbanistická studie navíc počítala jen výstavbou rodinných domů, a firma tak nedostala na stavbu územní rozhodnutí. Projekt pak definitivně zastavila ekonomická krize.>>> a tak nevidím důvod proč jim mají Vratislavice vracet nějaký peníze, už od začátku bylo jasné že jin nějaké zasrané paneláky neprojdou , takže s tím měli počítat, a pozemky prodat ve vlastní režii. Co je ješte v pozadí celé spekulace, o čem nám nenapíšou a kdo se šábne o ty peníze. Vsadím se že kdybych takovou chujovinu vymyslel já nebo jinej obyčejnej člověk a takhle krachnul, nikdo mi nedá ani kačku.

Středa, 30. dubna 2014, 07:41Odpovědět

Nové sídliště ve Vratislavicích nebude, město vrací miliony  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.