Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Nový ředitel záchranky se ujal funkce. Kraj připravuje výběrko

Ředitelské křeslo na záchrance obsadil už ve čtvrtek Jan Lejsek. Ten nahradil odvolaného Stanislava Mackovíka. Ještě do konce roku hodlá Rada kraje vyhlásit výběrové řízení, ze kterého by měl vzejít definitivně ředitel krajské záchranky. Bývalého ředitele vedení kraje odvolalo na základě výsledků auditu.

„Nový ředitel bude mít mandát provést na záchrance změny, které vyplývají z forenzního auditu. Do výběrové komise budeme jmenovat zástupce všech politických stran působících v zastupitelstvu a oslovil jsem také zástupce odborů a zaměstnanců, aby členství v komisi přijali. Předpokládám, že KSČM jmenuje Stanislava Mackovíka, a nebude s tím problém,“ popsal hejtman Libereckého kraje Martin Půta.

Situace na krajské záchrance se tak po několika dnech sklidila. Rychlý sled událostí odstartovala Mackovíkova žádost o uvolnění z funkce k začátku příštího roku. Rada kraje mu nevyhověla a ředitele rovnou odvolala s okamžitou platností.

"Hlavním důvodem odvolání jsou manažerská selhání vyplývající z forenzního auditu, který dnes projednala rada kraje," řekl hejtman Martin Půta. Podle něj ani Mackovík nerezignoval, ale pouze požádal o poskytnutí pracovního volna. "To si z pohledu nároků na řízení záchranné služby, ale i zákoníku práce neumím dost dobře představit," dodal Půta.

Žádost o uvolnění předal Stanislav Mackovík hejtmanovi během pondělní.  „Jsem přesvědčen o tom, že není dlouhodobě možné zvládat plnohodnotně a efektivně mandát poslance Parlamentu České republiky a zároveň manažerský post ředitele významné krajské organizace,“ popsal ředitel krajské záchranky ve svém prohlášení během pondělního večera a dodal: „Jsem připraven spolupracovat s budoucím pověřeným ředitelem Zdravotnické záchranné služby dle jeho přání a představ a předat veškerou současnou agendu, a také plánované projekty. Věřím, že Zdravotnická záchranná služba Libereckého kraje se bude i nadále rozvíjet a udrží si svou stávající vysokou úroveň.“

Mackovík získal v uplynulých volbách druhý nejvyšší počet hlasů v Libereckém kraji. Krajského lídra KSČM porazil jen Jan Farský.

Štítky Stanislav Mackovík, Martin Půta, KSČM, Liberecký kraj, Jan Farský, Parlament České republiky, Zdravotnická záchranná služba Libereckého kraje, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nový ředitel záchranky se ujal funkce. Kraj připravuje výběrko  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.