Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

O koupi bývalé mateřské školy v Liberci nikdo neprojevil zájem

Ani po snížení ceny téměř o pětinu se nepodařilo Liberci prodat městskou vilu v ulici F. L. Věka, která bývala mateřskou školou. Do výběrového řízení, které včera skončilo, se opět nikdo nepřihlásil. Město proto bude zvažovat, zda vilu nabídne k pronájmu, řekla mluvčí magistrátu Zuzana Minstrová.

Mateřská škola není ve vile od začátku minulého roku. Město se vilu od té doby snaží prodat, protože ji nepotřebuje a její údržba a zabezpečení představují zbytečné náklady. Původně za ni chtělo 9,311 milionu korun, zastupitelé ale kvůli nezájmu snížili cenu na 7,499 milionu. Bývalá školka je rozlehlá německá vila, kterou je možné využít k bydlení i k podnikání. I proto podle Minstrové bude vedení města jednat o možnosti pronajmout ji.

Druhá z vil, kterou město také dlouhodobě nabízelo, už nového majitele má. Za bývalé sídlo Libereckých výstavních trhů na Masarykově třídě postavené na přelomu 19. a 20. století radnice dostala 13,2 milionu korun. I v jejím případě ale muselo město zlevnit, původně za dům chtělo 16,5 milionu korun.

Napsala ČTK

Štítky vila, mateřská škola, Liberec, F. L. Věk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O koupi bývalé mateřské školy v Liberci nikdo neprojevil zájem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.