Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Obyvatele sídliště vyplašil metr a půl dlouhý hroznýš

Představte si, že se vykloníte z okna svého bytu a na chodníku vidíte metr a půl dlouhého hada, jak si to šine pod zaparkované auto. Přesně takový pohled se naskytl ve čtvrtek kolem poledne muži na jednom z libereckých sídlišť. Hroznýše královského museli odchytávat až strážníci společně s pracovníky záchranné stanice.

„První pohyb o zvířeti oznámil kolem čtvrtečního poledne obyvatel sídliště, který hada viděl z okna. Oznamovatel hada, který se právě plazil přes chodník, detailně popsal,“ řekla mluvčí strážníků Daniela Bušková.

Na místo okamžitě vyrazili strážníci, kteří na pomoc přizvali profesionály ze záchranné stanice Archa. „Jeden a půl metr dlouhý hroznýš si jako skrýš vybral jedno ze zaparkovaných vozidel a doslova se omotal zevnitř předního kola. Strážníci zjistili majitele vozidla a škrtiče poté vyprostili záchranáři,“ dodala mluvčí.

Had si tak na svého majitele počkal v centru pro zvířata v nouzi při liberecké ZOO. „Později se strážníkům přihlásil jeho majitel a převezl hada zpět do domácího terária,“ uzavřela Bušková.

Štítky sídliště, Noemova archa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obyvatele sídliště vyplašil metr a půl dlouhý hroznýš  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.