Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Předčasný konec směny způsobil požár v jedné z hal

Včerejší směna skončila předčasně pro zaměstnance jedné z fabrik v Novinách pod Ralskem. Po deváté hodině večerní je z výrobní haly vyhnal požár ve střešní konstrukci. Naštěstí se nejednalo o nic velkého a škody jsou minimální. Zaměstnanci byli přesto posláni domů a páteční směna jim tak skončila dříve, než čekali.

„Jak hasiči zjistili, šlo o požár v mezistropí bez plamenného hoření. Pomocí rozbrušovací pily museli odkrýt vrchní část plechů a požár izolační výplně, která byla obalená papírovým kartonem, postupně uhasili. Celkem bylo rozebráno osm metrů čtverečných střešní konstrukce. Při práci hasičům hodně pomáhala termokamera,“ řekla mluvčí hasičů Zdenka Štrauchová.

Příčinu celého požáru se krátce poté podařilo zjistit. Požár způsobila závada lisu na hliník, který pod vysokým tlakem vytryskl z formy lisovacího stroje žhavou část až k prostoru střešního pláště.

Štítky požár, Noviny pod Ralskem

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Předčasný konec směny způsobil požár v jedné z hal  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.