Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Rochlice bojuje s holuby, přemnožení se nepotvrdilo

Regulace holubů na sídlišti Rochlice není potřeba. Monitoring, který vedení města před nedávnem provedlo, neukázal na jejich přemnožení. Obyvatelé největšího sídliště v Liberci jsou už několik let opačného názoru. Holubů podle nich nekontrolovatelně přibývá.

„Přijde mi, že holubů je tady rok od roku více. Nejvíce jich podle mně přibylo kolem roku 2009,“ řekl Martin Jirásko, který na sídlišti bydlí už několik let. Právě kvůli přemnoženým holubů Liberec přibližně před jedenácti lety přistoupil k zakoupení sokolů stěhovavých.

Dva kusy byly vypuštěny k lovu holubů. Jeden kus krátce lovil v okolí radnice a v centru města, druhý uletěl do volné přírody. Asi po dvou měsících odlétli z města oba ptáci. Dva kusy, sameček a samička město určilo k chovu a předalo je sokolníkovi. Výsledek? Žádný. Z chovu město neobdrželo žádná mláďata a samička uhynula.

V posledních letech se však přemnožení holubů na sídlišti nepodařilo prokázat ani jedním z provedených monitoringů. Stejný výsledek mělo i poslední „sčítání.“

„Kontrola proběhla v zimních měsících, kdy se sem holubi vraceli z důvodu dostatku potravy a především možnosti nocování v podstřešních prostorách,“ popsal mluvčí libereckého magistrátu Jan Král. Dokonalé prostředí pro množení holubům často vytváří samotní obyvatelé libereckých sídlišť. Ti je běžně krmí.

Štítky město, holub, přemnožení, Liberec VI-Rochlice, sídliště, Liberec, Jan Král

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rochlice bojuje s holuby, přemnožení se nepotvrdilo  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.