Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Při kontrolách táborů v Libereckém kraji dali hygienici 9 pokut

Hygienici při letních kontrolách dětských táborů a podobných akcí zjistili v Libereckém kraji 45 závad a udělili devět pokut v souhrnu za 9700 korun. I tak hodnotí letošní sezonu jako klidnou. Novináře o tom včera informovala mluvčí Krajské hygienické stanice v Liberci Zuzana Balašová.

Loni hygienici za zjištěné prohřešky dali osm pokut dohromady za 4200 korun. V roce 2012 udělili 17 pokut v součtu za 10.100 korun.

O letošních prázdninách zkontrolovali hygienici 96 táborů, 14 jiných podobných akcí a 11 poskytovatelů stravovacích služeb pro letní dětskou rekreaci. Zjistili také jednu neohlášenou akci. "Žádný tábor ale nebyl zakázán," uvedla Balašová.

Jako problematičtější se letos ukázaly jiné podobné akce, které nepodléhají ohlašovací povinnosti. "Jejich kontroly se uskutečnily v souvislosti s podnětem nebo náhodně. Na základě zjištěných skutečností byly uloženy tři sankce v celkové výši 4500 korun," uvedla mluvčí. Závady byly podle ní ve stravování, kdy hygienici objevili nevhodné skladovací podmínky, křížení provozu či neudržování vybavení kuchyně v čistotě a pořádku. Nedostatky zjistili i ve zdravotnické dokumentaci či dokladech o zajištění zásobování pitnou vodou.

Při některých kontrolách objevili hygienici také dodatečně zamrazené potraviny nebo potraviny s prošlým datem minimální trvanlivosti. Léto se ale ze zdravotního hlediska obešlo na táborech bez mimořádných událostí. "Neevidovali jsme žádné hromadné onemocnění," upřesnila Balašová.

V Libereckém kraji bylo nahlášeno 163 letních dětských táborů a podobných akcích se 231 běhy, kterých se zúčastnilo 12.106 dětí. Loni na pobytové akce v Libereckém kraji vyrazilo přes 11.500 dětí.

Napsala ČTK

Štítky Liberecký kraj, Krajská hygienická stanice, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při kontrolách táborů v Libereckém kraji dali hygienici 9 pokut  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.