Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Liberecké referendum je za dveřmi. Má město odprodat majetek?

V tichosti a zatím bez velké pozorností medií probíhají přípravy prvního libereckého referenda, ve kterém se bude rozhodovat o odprodeji strategického majetku města. Hlasovací místnosti se veřejnosti otevřou na deset hodin už tento pátek úderem desáté hodiny ranní.

Úřední obálku s volebním lístkem dostane každý volič až ve volební místnosti. Na nich každý najde tři otázky:

  • Chcete, aby Statutární město Liberec prodalo, zastavilo nebo pronajalo na déle než jeden rok soubor pozemků Letiště Liberec či jeho jednotlivé části uvedené v usnesení Zastupitelstva města č. 246/2012?
  • Chcete, aby orgány Statutárního města Liberce prodaly nebo zastavily obchodní podíl či jeho část v městské společnosti Technické služby města Liberce, a.s. a v dalších společnostech s majetkovou účastí města?
  • Chcete, aby orgány Statutárního města Liberce prodaly, zastavily nebo pronajaly na déle než jeden rok městské pozemky a nemovitosti uvedené v seznamech „Pozemky vyřazené z privatizačního procesu“ a Nemovitosti vyřazené z privatizačního procesu“ dle stavu ke dni 1. 2. 2013, které byly schváleny Zastupitelstvem města?

O konání referenda rozhodli samotní Liberečané. Organizátoři od 13. února nasbírali 8235 platných podpisů. To je o 174 více, než kolik bylo pro vypsání referenda potřeba. Aby bylo referendum platné, musí do hlasovacích místností přijít minimálně pětatřicet procent voličů.

Termín místního referenda dlouho nebyl definitivní. Návrh Změny, aby se referendum konalo souběžně s předčasnými volbami, zastupitelé ani nezařadili na program.

Pro posunutí referenda byla pouze Změna. Všechny ostatní zastupitelské kluby odhlasovaly, že tento bod nebude ani zařazen na programu jednání. Referendum tak proběhne už 4. října na obvyklých místech v 87 volebních okrscích.

Souhlasíte s odprodejem městského majetku?

Celkem hlasovalo79 čtenářů

Štítky referendum, Liberec, statutární město, Letiště Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberecké referendum je za dveřmi. Má město odprodat majetek?  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.