Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Rada města odvolala předsedu představenstva technických služeb

Při jednání valné hromady Technických služeb města Liberce se v úterý 25. března rada města zabývala hospodářskými výsledky v této městské společnosti. Jedním z opatření, k nimž radní přistoupili, je personální změna v představenstvu této akciové společnosti.

Namísto stávajícího předsedy představenstva byl radou města do představenstva dnes jmenován ekonom Karel Šeliga. Zásadnímu kroku předcházela obsáhlá analýza stávající situace v TSML, která ukázala zejména na chyby dosavadního vedení.

Po projednání plánů ke zlepšení hospodářské situace společnosti a obsáhlé diskusi radních došlo k této změně.
Změny v představenstvu jsou jediným možným způsobem, kterým mohou radní zasahovat do personálního řízení městské akciové společnosti. Nemají tedy pravomoci k personálním změnám v managementu společnosti. „Přijali jsme řadu opatření, od nichž si slibujeme zásadní úspory v chodu společnosti, optimalizaci hospodaření, i změny v personální oblasti. Jsme dlouhodobě nespokojení s tím, jak jsou technické služby řízeny,“ zdůraznila primátorka města Martina Rosenbergová.

Jak doplnila, současnému řediteli technických služeb Kyptovi končí pracovní smlouva již 31. března a její prodloužení se nepředpokládá.

Karel Šeliga je pracovní profesí ekonom. V letech 1994 až 2002 pracoval jako ekonomický náměstek společnosti Vulkan v Hrádku nad Nisou, další zkušenosti mj. i s veřejnou správou nabyl na pozici ekonomického ředitele České pošty, regionu Ústecko, Liberecko.

Napsala Zuzana Minstrová

Štítky rada obce, Liberec, Martina Rosenbergová, Česká pošta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rada města odvolala předsedu představenstva technických služeb  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.