Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Rekonstrukce Lesní ulice se protáhne, školáci musí pěšky

Rekonstrukce Lesní ulice se oproti původním plánům protáhne. Avizovaný termín stavební firma podle všeho nedodrží. Pokud do základní školy Lesní vozíte své děti, počítejte s komplikacemi. Do prostoru před školou nepůjde zajíždět autem a přístup z okolních ulic bude také omezený.

„Zatím zůstane zachován stávající chodník podél botanické zahrady, který bude opatřen provizorním zábradlím. Povrch stávající vozovky bude vytěžen do hloubky zhruba půl metru,“ informuje škola na svých webových stránkách a vyzývá rodiče k ponaučení dětí, aby nedošlo k úrazu.

Velká rekonstrukce ulic v okolí liberecké ZOO pokračuje. Už loni město opravilo ulice dvě, teď se pustilo do dalších šesti. Právě teď se dělníci pustili do Lesní a Zborovské. Hotovo má být do podzimu a zbývající ulice přijdou na řadu za rok.

Během rekonstrukce dělníci opraví inženýrské sítě, ulice dostanou nový povrch, vyrostou nové chodníky. První etapa rekonstrukce ale nepřinesla jen pozitivní reakce. V Mozartově a Javorové ulici totiž padly desítky stromů, a to se lidem nelíbilo. Teď sice ulice vypadají hezky, ale původní kouzlo je pryč.

Podle magistrátu je celá rekonstrukce velmi komplikovaná. „Technická infrastruktura je zde nejen zastaralá, ale v některých úsecích ani není zřejmé, kudy vede, neboť se nedochovala dokumentace,“  popsal vedoucí odboru technické správy veřejného majetku libereckého magistrátu David Novotný.

Štítky liberec, lesní, rekonstrukce, David Novotný

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rekonstrukce Lesní ulice se protáhne, školáci musí pěšky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.