Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Rokle ve Zborovské je jako nová. Změnil se i lesopark nad zoo

Dvě zanedbané lokality nedaleko zoologické zahrady obnovil liberecký magistrát. Velkou proměnou prošel sportovní areál Rokle a několika výrazných změn se dočkal i lesopark mezi zoo a botanickou zahradou. Na oba projekty získalo město peníze z evropských dotací.

Zborovská rokle byla léta zanedbána, sportovat se v ní sice dalo, ale málokdo ji využíval. Přitom ještě před deseti lety se každý den na hřišti hrál fotbal, nohejbal i beachvolejbal, na spodním hřišti se v zimě bruslilo. Nyní se městu povedlo areál obnovit. „Ve Zborovské rokli Statutární město Liberec nově zbudovalo sportovní volně přístupné plochy a postavilo zde cesty, včetně schodiště,“ uvedla mluvčí magistrátu Zuzana Minstrová.

Opravené je hřiště na fotbal, kde jsou i nové brány, nová je i spodní plocha, která dostala umělý povrch a koše na basketbal. Na druhém konci areálu je vybudována přírodní zvlněná plocha, kterou v létě využijí cyklisté. V areálu jsou i nové lavičky.

Čtěte také: Proměna Rokle? Takhle by to, myslím, šlo

Lesopark mezi botanickou a zoologickou zahradou také nebyl v nejlepším stavu, nyní má opravené pěšiny a cesty ze zámkové dlažby, došlo také k prořezání dřevin.

Město obnova parků přišla na 6,5 milionu korun, 85 procent peněz přišlo z evropských dotací. Už dříve město v této lokalitě obnovilo park v ulici Prokopa Holého, takzvanou Kaštanku a také park na Sukově náměstí, známý jako Dubák.

Zborovská rokle je zrekonstruovaná

Čtvrtek, 17. října 2013, 14:25

Obnovené hřiště. Přístup k němu je po několika cestách, či schodech
Multifunkční hřiště. Dřív tu byla antuka a místní v zimě z hřiště vyrobili ledovou plochu.

Autoři

Štítky zborovská, rokle, rekonstrukce, lesopark, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rokle ve Zborovské je jako nová. Změnil se i lesopark nad zoo  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.