Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Ruina několikrát vyhořelého domu ve Vratislavicích půjde k zemi

Vybydlený dům v Tanvaldské ulici ve Vratislavicích nad Nisou půjde k zemi. Tak zní rozhodnutí vedení obce, kterému došla trpělivost s bezdomovci, kteří vzali dům za svůj. Dnes už kompletně zničený objekt několikrát hořel. Kvůli poslednímu říjnovému požáru musela být přerušena i tramvajová doprava ve Vratislavicích.

„V domě nehořelo v loňském roce poprvé, hasiči zde už jednou zasahovali, a to při požáru ve sklepních prostorách,“ popsala tehdy mluvčí hasičů Zdenka Štrauchová.

Vedení obce proto vyhlásilo výběrové řízení na firmu, která provede demolici. S nejnižší nabídkou přišla Eurovia, která nakonec začne polorozbořený dům pošle k zemi během příštího týdne. Vratislavice za celou demolici zaplatí 330 tisíc korun.

„Přes opakované ujištění bývalého vedení technického odboru, že dům je odpojen od sítí, jsme zjistili, že tomu tak není. Dům jsme tedy nechali odpojit a poté vyhlásili výběrové řízení na jeho demolici,“ uzavřel starosta Aleš Preisler.

Štítky dům, Liberec XXX-Vratislavice nad Nisou, demolice, Eurovia CS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ruina několikrát vyhořelého domu ve Vratislavicích půjde k zemi  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.