Plesnivé a prošlé párky, zapáchající a oslizlé klobásy a kvasící výrobní salám. Tuhle symfonii chutí a barev si před nedávnem vychutnali inspektoři státní zemědělské a potravinářské inspekce v jedné frýdlantské samoobsluze. Její provozovatel, Canh Dang Van, si s daty spotřeby příliš hlavu nelámal. V chladícím boxu měl nejen několik týdnů prošlé masné výrobky, ale převážně kvasící a oslizlé salámy bez data spotřeby.
Kontrola odhalila třeba dva týdny prošlé párky. „Výrobek měl oslizlý povrch a kyselý zápach po kvašení. Potravina se nepovažuje za bezpečnou, pokud jeví známky kažení,“ řekl mluvčí inspekce Pavel Kopřiva.
O moc lépe nevypadala ani ostravská klobása, párky nebo výrobní salám. Všechny tyto masné výrobky měli odtrženou etiketu s datem spotřeby. Už od prvního pohledu bylo ale jasné, že v regálech nemají co dělat.
S provozovatelem obchodu v Bělíkově ulici teď inspektoři vedou správní řízení.
Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.