Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Sebevraždu se podařilo muži rozmluvit, z parapetu slezl

Skvělou práci předvedli dnes hodinu a půl po poledni záchranné složky z Českolipska. Přesně ve 13:19 se na operačním středisku rozezněl telefon, který záchranáře volal do českolipské ulice Pod Špičákem, kde ve dvacetimetrové výšce na parapetu balancoval sebevrah. Těm se podařilo jeho zoufalý plán rozmluvit.

„S mužem zatím vyjednával příslušník městské policie Česká Lípa, který se snažil osobu přesvědčit o jiném možném řešení krizové situace. Přes operační středisko hasičů byl vyžádán k události policejní vyjednavač a hlídka policie," popsal velitel zásahu Jan Jech ze stanice Česká Lípa, který do příjezdu policejního vyjednavače s mužem na střeše také komunikoval.

Zhruba po padesáti minutách dorazil policejní vyjednavač, který si převzal velení u zásahu. „Po další necelé hodině vyjednávání se podařilo společnými silami policie, hasičů a městské policie muže přesvědčit, aby neskákal a pod dozorem slezl dobrovolně ze střechy," sdělil Jan Jech. Před panelákem si muže převzala záchranná služba.

Štítky okres Česká Lípa, Špičák, Česká Lípa, parapet

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sebevraždu se podařilo muži rozmluvit, z parapetu slezl  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.