Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Seznam heren v Liberci zchudne o čtyři adresy

Seznam heren v Liberci zchudne o další čtyři adresy. Vedení města se rozhodlo uzavřít další provozovny, které nesplnily vyhlášku. Jejich vyřazení odsouhlasila rada města. „Poté, co začne vyhláška platit, zůstane ve městě celkem 92 heren. V roce 2011 jich zde bylo 154,“ řekl náměstek primátorky Jiří Šolc.

Šetřením, které se uskutečnilo 17. srpna tohoto roku, bylo totiž zjištěno, že dvě herny porušují vyhlášku a mají nápis herna na výloze. Konkrétně šlo o provozovny v ulici Na Rybníčku a na adrese Moskevská 52/24. Na dalších dvou adresách již nejsou loterie a další hazardní hry provozovány (na ulicích Hejnická a Františkovská). Novela vyhlášky města, která bude ještě předložena ke schválení zastupitelům, vstoupí v platnost 1. října roku 2014.

„Regulaci provozu heren, kasin a restaurací se všemi hracími přístroji se věnujeme systematicky od roku 2011, kdy jsme nastoupili do vedení města. Vedle snižování počtu míst, kde je možné provozovat hazardní hry, jsme dosáhli odstranění všech světelných a zvukových reklam na provozovnách, a to včetně jackpotů. Herny nejsou již tolik vidět a nelákají tolik pozornosti,“ upozornil Jiří Šolc.

Štítky herna, Liberec, Jiří Šolc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Seznam heren v Liberci zchudne o čtyři adresy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.