Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Sháníte originální dárek? Vychází kniha o městských lázních

Do slavnostního otevření nové Oblastní galerie zbývají už jen dva dny. Liberečáci si už ale s předstihem můžou v městském informačním centru zakoupit knížku, která mapuje historii bývalých lázní a jejich přeměnu. Její cena je 289 korun a k dostání bude také v lázních a některých knihkupectvích.

„Věřím, že knížka potěší srdce mnoha Liberečanů, vždyť většina z obyvatel města středního a staršího věku má k lázním osobní vztah. Jako děti se tam celé generace učily plavat,“ poznamenala primátorka města Martina Rosenbergová.

Srdce každého Liberečáka určitě zaplesá při pohledu na archivní fotografie lázní. Kniha, jejímž editorem je Jan Pikous, vychází v nákladu 2 tisíce kusů.

„Vydání knihy o historii objektu lázní je symbolickým zakončením mnohaleté úspěšné snahy vedení města a ředitele oblastní galerie pana Randáčka o záchranu vzácného objektu. Kniha je doslova nabitá fakty, obrázky a dokumenty z dávné i nedávné historie, ale také z doby rekonstrukce a současnosti,“ popsal náměstek primátorky Jiří Rutkovský a doplnil: „Potěšilo by mne, kdybychom navázali na dávno minulou slávu objektu, který jistě můžeme nazvat perlou liberecké architektury. Navrácení ruchu a shonu do dlouho prázdného objektu může napomoci dobrá propagace objektu a města Liberec, ke které přispíváme vydáním této knihy.“

Štítky lázně, kniha, historie, Martina Rosenbergová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sháníte originální dárek? Vychází kniha o městských lázních  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.