Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Školka ŠkaTULka se dvěma třídami pro 48 dětí otevřela

Liberecká Technická univerzita první zářijový den otevřela školku, která nese název ŠkaTULka. Je určena přednostně pro děti zaměstnanců a také studentů. Má celkem dvě třídy a kapacita je 48 dětí. Díky problémům s kapacitami v Liberci je to pro mnohé rodiče dobrá zpráva – školka je už teď také plně obsazena.

46 dětí zaměstnanců a dvě děti ze širší veřejnosti, to je aktuální stav pro letošní rok. „Chceme usnadnit mladým kvalifikovaným lidem návrat do práce, zejména mladým maminkám, které by se chtěly z mateřské dovolené vrátit na univerzitu. V minulosti jsme zaznamenali případy, kdy se mladé vědkyně nemohly vrátit kvůli svému dítěti do laboratoří, přestože o jejich práci univerzita stála,“ přiblížil hlavní důvod vzniku ŠkaTULky rektor univerzity Zdeněk Kůs.

Mateřská škola má k dispozici dvě dvoupatrová oddělení, školní dvůr a pracuje se na vybudování školní zahrady. „Každé oddělení má velkou hernu vybavenou Montessori pomůckami, stolem roční doby, hračkami z přírodních materiálů, funkčními kuchyňkami pro děti, hudebním a výtvarným koutkem, a divadlem. Dále pracovnu pro výtvarné aktivity, péči o domácnost a dítě a stravování. V patře je tělocvična, která se po obědě změní v ložnici dětí. Pro delší pobyty a hry venku bude školce k dispozici také nový park za budovou G,“ doplnila mluvčí TUL Jaroslava Kočárková.

Školka je součástí většího projektu za bezmála 26 milionů korun, který počítá i s vybudováním denního klubu pro studenty a s rekonstrukcí střechy budovy. Náklady na vybudování školky ve výši 10,5 milionu (stavební část) hradí univerzita z vlastních zdrojů, vybudování studentského klubu a oprava střechy je částečně dotováno z Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy. Vybavení, včetně nábytku za zhruba 2 miliony korun, hradí rovněž univerzita z vlastních zdrojů.

Autoři

Štítky univerzita, Liberec, Zdeněk Kůs

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Školka ŠkaTULka se dvěma třídami pro 48 dětí otevřela  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.