Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Sledujeme: Účast v referendu nejspíš stačit nebude

V deset hodin začalo v Liberci referendum o prodeji či pronájmu majetku města. Lidé mohou rozhodnout o možném prodeji letiště či technických služeb, ale i o dalším strategickém majetku Liberce. Volební místnosti jsou otevřeny až do 20 hodin, pak začne sčítání hlasů.

Účast je zatím slabá, během prvních dvou hodin se v jednotlivých volebních místnostech ukázalo od 0,7 do 2,7 % voličů. „Podle vyjádření některých komisí je to méně než při jiných volbách, leč nedá se říci, že by lidé neměli o referendum vůbec žádný zájem,“ informovala mluvčí magistrátu Zuzana Minstrová.

Dá se ale předpokládat, že účast se zvýší odpoledne a navečer. Místnosti budou otevřeny do 20 hodin, pak začne sčítání hlasů.

V Liberci může volit 80708 voličů, lidí z trvalým bydlištěm v Liberci. Aby bylo referendum platné, musí přijít 35% voličů, což je přes 28 tisíc lidí.

Lidé mohou volit v těch místnostech, kde probíhají normální volby.

Aktualizace v 19:15: Podle informací z části okrskových komisí se účast pohybuje od 10% do 25%, například ZŠ Lesní – 23%, ZŠ Česká (Vesec) – 10%,, Křižanská (Ostašov) – 25%, Rynoltická (Machnín) – 16%, Masarykova ulice – 22%, Dobiášova ulice – 14%, náměstí Míru – 12%, Na Výběžku – 13%. Oficiální výsledky očekáváme nejdřív ve 22.00 hodin..

Autoři

Štítky referendum, Liberec, tsml, letiště

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sledujeme: Účast v referendu nejspíš stačit nebude  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.