Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Svijany se nejspíš budou vařit v hlavním městě Gruzie

Pivovar Svijany uvažuje o expanzi do zahraničí. V sobotu se v pivovaru sešlo vedení firmy společně s primátorem gruzínského hlavního města Tbilisi Davidem Narmaniou, libereckým primátorem Tiborem Batthyánym a hejtmanem Martinem Půtou. Právě v hlavním městě Gruzie by pivovar rád postavil další závod.

Podle majitele pivovaru Miroslava Kučery nešlo o první setkání s představiteli Gruzie, ale poprvé se velvyslanec a tbiliský primátor přijeli podívat do výroby v Pivovaru Svijany, aby viděli, co je v případě výstavby čeká.

„Jednání jsou na dobré cestě, řekněme, že o stavbu pivovaru Gruzii, který by vyráběl Svijanský máz a další naše piva, máme zájem,“ řekl Miroslav Kučera. „Předpokládáme, že bychom postavili pivovar , který by měl výstav zhruba 200 tisíc hektolitrů ročně, začali bychom však asi na sto tisících,“ doplnil ředitel pivovaru s tím, že loňský výstav Pivovaru Svijany byl 600 tisíc hektolitrů a stal se čtvrtým největším pivovarem v ČR.

Hosté si poté prohlédli kompletní pivovarský provoz, včetně čistírny odpadních vod, a navštívili místní restauraci, kde ochutnali pravé české jídlo – svíčkovou, nadívaná kachní prsíčka či uzené koleno s knedlíky, které zapili několika druhy nepasterizovaného svijanského piva.

„Věřím, že naše jednání budou úspěšná a v brzké době naši občané ochutnají svijanské pivo, které dle mého názoru patří k nejlepším na světě,“ podotkl tbiliský primátor s tím, že pro realizaci záměru udělá vše, co je možné a potřebné. „A nabídneme taky velmi kvalitní vodu, která jak vím, velmi ovlivňuje kvalitu piva,“ dodal s úsměvem.

Štítky hlavní město, pivovar, Pivovar Svijany, Gruzie, primátor, Martin Půta, Tbilisi, Miroslav Kučera, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Svijany se nejspíš budou vařit v hlavním městě Gruzie  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.