Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Technika zklamala. Mimo provoz je kašna i fontána

Letošní letní sezona nepřála vodním prvkům v Liberci. Už na začátku léta přestala fungovat část fontány před Plazou, později vypověděla službu i Neptunova kašna na náměstí před radnicí. Vedení města se proto rozhodlo kašnu reklamovat. Opravena by měla být do konce října.

„V současné době probíhá v rámci reklamace u dodavatelské firmy oprava vadného přívodního kabelu. Problémy na přívodním kabelu do technologické části fontány odhalila revize celého elektrozařízení, k níž vedly opakované problémy s elektřinou na počátku července tohoto roku. Kvůli závadě musela být fontána odstavena,“ popsala mluvčí libereckého magistrátu Zuzana Minstrová. Podle ní se zimní provoz obešel bez jakýchkoliv problémů.

O moc lépe nedopadla fontána před Plazou. Ta na začátku léta po dobu přibližně tří týdnů fungovala bez problémů. Po necelém měsíci ale přestal fungovat jeden okruh trysek a později dávkování dezinfekce. První problém se podařilo záhy vyřešit, vedení města však nedokáže zaručit nezávadnost vody a proto fontánu vypnulo.

„Kvůli tomu, aby nedošlo k poškození zdraví zejména dětí, kterými je v teplejších dnech fontána před Plazou hojně využívána, nechalo město vodotrysk mimo provoz,“ dodala mluvčí města. Oprava dávkovače dezinfekce je na programu až v příštím roce.

Město v současnosti spravuje Neptunovu kašnu a čtyři fontány, které jsou umístěny před Plazou, v Lidových Sadech, v Jánské ulici před Domem kultury a na sídlišti Dobiášova. Dále se město stará o sedm pítek v centru Liberce a na sídlišti Dobiášova. V celoročním provozu je však jen Neptunova kašna, která je v zimě vyhřívána.

Štítky fontána, kašna, radnice, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Technika zklamala. Mimo provoz je kašna i fontána  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.