Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Tesco zvažuje odchod z ČR, píše SME. V Liberci má tři obchody

Českou republiku v tichosti opouští řetězec Interspar. Podle slovenského deníku SME však o odchodu nejen z tuzemského trhu uvažuje i další, větší, řetězec. Britská společnost Tesco, která na Liberecku provozuje čtyři pobočky, údajně plánuje to samé. Vedení společnosti se rozhodlo celou spekulaci nekomentovat.

„Spekulace nebudeme komentovat,“ sdělil Drbně stroze Jiří Mareček, mluvčí společnosti Tesco. Ve své zprávě neodpověděl ani na dotaz, zda řetězec plánuje rušení či otevírání poboček v kraji během letošního roku.

Čtěte také: Interspar v Liberci končí, od středy se přejmenuje na Albert

Slovenský deník SME však cituje jednoho z investorů, který hovoří jasně. „Slovenské aktivity Teska se můžou prodávat v balíku spolu s Maďarskem, Českem a možná Polskem. Druhý scénář je prodat celé sítě v jednotlivých státech,“ řekl SME nejmenovaný britský investor, který je obeznámený s údajným plánovaným prodejem Tesca.

Tesco je britský maloobchodní řetězec, který je v současnosti největším ve Velké Británii a v Irsku a čtvrtým největším maloobchodním řetězcem na světě. Do České republiky vstoupil v roce 1992. Jen v Liberci má tři obchody a jeden ve Frýdlantě.

Českou republiku už na přelomu roku začal opouštět řetězec SPAR, který se spojil s Albertem. Z toho důvodu se na konci ledna přejmenovala jediná liberecká pobočka tohoto řetězce na Albert. Další provozovnu, která je v Jablonci, totéž čeká ve středu.

V jakém řetězci nejraději nakupujete?

Celkem hlasovalo293 čtenářů

Štítky Česko, Tesco, Liberec, Interspar, Albert Česká republika, Liberecký kraj, Polsko, Maďarsko, Drbna.cz, Velká Británie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tesco zvažuje odchod z ČR, píše SME. V Liberci má tři obchody  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.