Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Turnov bude mít koupaliště a zimní stadion za 175,5 milionu

Za postavení venkovního bazénu, krytého zimního stadionu a doprovodné infrastruktury zaplatí Turnov bez daně zhruba 175,5 milionu korun. Rada města dnes vybírala z šesti nabídek, nejlepší podalo konsorcium firem Syner a BaK. Novinářům to řekl starosta města Tomáš Hocke (Nezávislý blok).

Rozdíly mezi nabídkami na vybudování sportovně rekreačního areálu Maškova zahrada ale nebyly velké. "Všechny se vešly do požadovaného limitu 177 milionů korun," uvedl starosta.

Turnov výběrové řízení na areál musel vypsat podruhé. Předchozí soutěž zrušil proto, že nikdo nebyl ochotný udělat zakázku za méně než 150 milionů korun bez DPH, jak požadovali městští zastupitelé. Proto pro opakované řízení zastupitelstvo navýšilo limit o 27 milionů korun. Některé nabídky z první soutěže byly pro město výhodnější než v opakovaném výběrovém řízení - pohybovaly se v rozmezí od 161 do 190 milionů korun.

Pokud se proti dnešnímu rozhodnutí rady města nikdo neodvolá, výstavba sportovně rekreačního areálu by podle starosty mohla začít letos v prosinci. "Zimní stadion by pak mohl být hotový v listopadu 2015 a koupaliště v květnu 2016," nastínil Hocke.

Koupaliště ani krytý zimní stadion Turnov nemá. Součástí zakázky jsou i úpravy dalších venkovních ploch včetně výstavby několika sportovních hřišť a skateparku, vybudování nových inženýrských sítí, přístupové komunikace, parkovacích ploch a cyklostezky. Areál vyroste na místě bývalého arboreta šlechtitelské stanice sychrovského zámku.

Napsala ČTK

Štítky Turnov, zimní stadion, Tomáš Hocke, Syner

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Turnov bude mít  koupaliště a zimní stadion za 175,5 milionu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.