Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Litevský konzulát v Liberci má pomoci mezinárodní spolupráci

Druhým městem v České republice, kde sídlí honorární konzulát Litvy, je od úterý Liberec. Jeho hlavním úkolem bude především zintenzivnit mezistátní spolupráci a vzájemné aktivity v regionu, který je z pohledu Litevců zajímavý z hlediska cestovního ruchu, kultury i byznysu. Konzulem v Liberci je Saulius Bazevičius.

„V Liberci žiji už pětatřicet let a v rámci své pracovní činnosti jsem dobře poznal místní podnikatelské prostředí i zdejší život. Současně jsem neztratil kontakt s Litvou, naopak ji jak pracovně, tak soukromě často navštěvuji. Jako honorární konzul se budu snažit nadále prohlubovat vzájemné vztahy,“ řekl konzul Saulius Bazevičius. Ten v Česku mnoho let podniká a plynule mluví česky.

„Právě Litevec, který dlouhá léta podniká v Liberci, čímž patří nám i vám (Čechům), je tím, kdo vhodně spojuje oba národy,“ dodal litevský velvyslanec J. E. Aurimas Taurantas.

Konzulát najdete od úterý v ulici U Nisy. Na starost bude mít Liberecký, Ústecký, Královéhradecký a Pardubický kraj.

Podle náměstka primátorky pro ekonomiku, majetek a systémovou integraci Jiřího Šolce je potenciál spolupráce mezi Libercem a Litvou velmi vysoký. „Sám za sebe se na tuto spolupráci velmi těším. Jsme ve společné Evropě a nemáme mezi sebou bariéry, takže například vzájemnými studentskými výměnami můžeme začít prakticky okamžitě,“ komentoval Jiří Šolc.

Štítky Liberec, Litva, Česko, Jiří Šolc, Evropa, Lužická Nisa, Liberecký kraj, Ústecký kraj, Královéhradecký kraj, Pardubický kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Litevský konzulát v Liberci má pomoci mezinárodní spolupráci  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.