Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V noci na úterý napadlo několik centimetrů sněhu

V noci připadlo v Libereckém kraji několik centimetrů mokrého sněhu a silnice jsou s opatrností sjízdné. V horských oblastech je rozbředlý sníh i na některých hlavních tazích. Pro kamiony je špatně sjízdný úsek silnice 10 z Tanvaldu k hraničnímu přechodu do Polska v Harrachově, vyplývá z informací od silničářů.

Rychlostní silnice 35 z Liberce na Prahu a další silnice v nižších polohách jsou po chemickém ošetření mokré. I pro ně ale platí zvýšená opatrnost. Místy mohou namrzat. Teploty v kraji jsou od plus dvou do minus čtyř stupňů Celsia. Na vozovkách II. a III. tříd ve vyšších polohách Liberecka, Jablonecka a Semilska je rozbředlý sníh.

Provoz na silnicích je zatím bez vážnějších problémů, policie aktuálně řeší tři nehody. Ráno v 6:20 se v Jablonci ve Větrné ulici srazila dvě auta, nehoda se obešla bez zranění. Zhruba ve stejný čas srazil nákladní automobil chodce v Ruprechtické ulici v Liberci. Po osmé hodině ranní havarovalo osobní auto do příkopa v Nové Vsi nad Popelkou.

Meteorologové očekávají, že přes den bude oblačno až polojasno. Sněžit by mělo ojediněle, četnější přeháňky by měly přijít opět v noci a v polohách nad 500 metrů bude sněžit. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi čtyřmi až sedmi stupni Celsia, na horách budou kolem nuly. Vítr v nárazech bude dosahovat rychlosti až 72 kilometrů v hodině. 

Napsala ČTK a Michael Daněk

Štítky silnice, Liberecký kraj, Polsko, Harrachov, Tanvald, Liberec, Praha, okres Jablonec nad Nisou, okres Semily, Jablonec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V noci na úterý napadlo několik centimetrů sněhu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.