Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Vánoční strom v Liberci bude po letech nově ozdoben a nasvícen

Vánoční strom na náměstí před radnicí v Liberci bude po letech nově nasvícen a ozdoben. Firma, která jeho výzdobu zajišťuje, investovala do nákupu nových světelných efektů a ozdob zhruba 70.000 korun. Strom se poprvé rozsvítí tradičně o první adventní neděli, letos připadá na 30. listopadu.

Vánoční strom pracovníci technických služeb přivezou na náměstí Dr. Edvarda Beneše a vztyčí v pondělí 24. listopadu. "Každý rok se na magistrátu sejde několik žádostí od obyvatel, kteří by rádi svůj strom věnovali jako vánoční městu. Letos jsme vybrali 14 metrů vysoký smrk ztepilý, který rostl na zahradě rodinného domu v Jeronýmově ulici," uvedla mluvčí radnice Zuzana Minstrová. Strom se začne zdobit příští čtvrtek.

Rozsvěcování stromu patří v Liberci mezi oblíbené akce, loni podle mluvčí přilákalo až 10.000 lidí. Letos mu bude předcházet vystoupení dětského pěveckého souboru Lesněnky a sboru Ještěd, zapálení první adventní svíce. Po rozsvícení stromu budou moci lidé na náměstí ještě sledovat pohádkový orloj na balkonu radnice.

Program chystá radnice ve spolupráci s firmou Jiří Jaroš Propagace a Komunitním střediskem Kontakt na celý advent. "Bude probíhat na několika místech, na náměstí Dr. Edvarda Beneše, v obřadní síni historické radnice i na Novém magistrátu," dodala. Mezi nejoblíbenější akce patří slavnostní příjezd Mikuláše do města či možnost zavěsit vzkaz Ježíškovi na Strom přání, který bude od prosince na nádvoří liberecké radnice.

Napsala ČTK

Štítky vánoční stromek, Liberec, radnice, advent, Edvard Beneš, strom, Jiří Jaroš, Ježíšek, Ještěd

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vánoční strom v Liberci bude po letech nově ozdoben a nasvícen  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.