Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Ve stáncích na Liberecku odhalili inspektoři desítky nedostatků

Na kuřácích se nesnaží vydělat jen tabákové koncerny, ale v neposlední řadě i samotní prodejci. Česká obchodní inspekce se zaměřila právě na obchodníky, kteří klamou své zákazníky. Jen v Libereckém kraji inspektoři odhalili při 132 kontrolách čtyřiatřicet porušení zákona. V celé republice to pak bylo přes 300 přestupků.

„Z celkových výsledků je zřejmé, že při stánkovém prodeji sortimentu tabákových výrobků nedostávají spotřebitelé informace nejen o cenách, ale ani o prodávaných výrobcích. Prodej kusových cigaret byl prokázán 6 prodejcům a ve třech případech byly cigarety prodány za jinou cenu, než bylo uvedeno na tabákové nálepce,“ řekl ředitel inspekce Vladimír Velčovský.

Pokuty za takovéto přestupky přitom nejsou malé. Po celé republice rozdali inspektoři 247 pokut celkem za 1,2 milionu korun. Při kontrolách se navíc podařilo odhalit 151 výrobků, které neměly na trhu co dělat.

Štítky Liberecký kraj, Česká obchodní inspekce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve stáncích na Liberecku odhalili inspektoři desítky nedostatků  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.