Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Vodní skauti znovu poukázali na krásu Nisy

S cílem poukázat na význam a půvab řeky Nisy, která je s městem úzce spjatá a zaslouží si více pozornosti Liberečanů, uspořádali v sobotu 13. září vodní skauti přístavů Flotila a Maják již devatenáctý ročník Libereckých primátorek. Tentokrát s mottem „Trosečníci Na Rybníčku“.

Neslavnou minulost Nisy, která dříve bývala spíš vše pojímající stokou, než řekou hodnou obdivu, mají mnozí Liberečané zakořeněnou tak hluboko, že si ani nevšimli toho, jak velký posun se za poslední dvě desítky let udál. Řeka protékající Libercem je dnes již čistá a krom romantických procházek kolem jejích břehů může být pro Liberečany i zdrojem zábavy. Právě na to pravidelně upozorňují Liberecké primátorky, pořádané vodními skauty. „I letos jsme se sešli proto, abychom ukázali, že Nisa k našemu městu neodmyslitelně patří, a to i navzdory tomu, že Liberec ji jako jedno z mála měst nemá ve svém názvu. Je to krásná řeka, která si zaslouží, aby k ní lidé chodili na procházku,“ komentoval za liberecké vodní skauty Vladimír Cvrček, mezi vodáky známý jako Vezír.

Na sobotní dopolední program, zahrnující hry pro děti, soutěže a také krátkou plavbu po Nise, se do parku u Nisy Na Rybníčku přišel podívat i náměstek primátorky pro školství, kulturu a sociální péči Kamil Jan Svoboda. „Jde o poměrně skromnou akci bez velkých sponzorů, a o to cennější je její dnes již devatenáctiletá tradice. Liberecké primátorky jsou nejen smysluplným zviditelněním dnes již čisté řeky Nisy, ale také skvělou příležitostí, jak mohou děti a jejich rodiče příjemně strávit sobotní dopoledne,“ uvedl Kamil Jan Svoboda.

Tradiční akce, konající se pod záštitou primátorky Martiny Rosenbergové, přilákala k Nise desítky rodin s dětmi, které si program Na Rybníčku užily nejvíce. Kromě krátké projížďky po Nise se malí návštěvníci bohatě vyřádili v přilehlém parku, kde mohli kreslit či vybarvovat tematické obrázky, lézt po lanovém žebříku na strom, prolézat několik metrů dlouhým temným pytlem, prutem lovit dřevěné rybičky, chodit v dřevěných botách, nebo se zkusit projít po nataženém laně. Ti odvážnější se pak pustili do pirátského boje s dřevěnými meči. Odměnou za jejich snažení jim byly drobné dárky.

Napsal Jan Vrabec

Štítky Lužická Nisa, krása, Liberec, Kamil Jan Svoboda, Martina Rosenbergová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vodní skauti znovu poukázali na krásu Nisy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.