Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Vystrašenou fenku museli dostat z prolákliny hasiči

Štěstí v neštěstí měla včera večer fenka černého kokršpaněla, která spadla do hluboké průrvy v Klokočských skalách. Sama se ze sevření skal nemohla dostat a nijak pomoci jí nemohli ani majitelé. Na řadu tak muselo přijít lezecké vybavení, díky kterému ji profesionální hasiči ze Semil a Turnova zachránili.

„Při svém pádu měla fenka černého kokršpaněla ještě docela štěstí, pokud by nezůstala viset v proláklině, letěla by z výšky přes patnáct metrů,“ řekla mluvčí krajských hasičů Zdenka Štrauchová.

Hasiči si připravili veškeré lezecké vybavení a jeden z hasičů poté slanil přes okraj skály. Pes byl nervózní a aby hasiče nepokousal, dostal nejprve náhubek. Poté si ho hasič přitáhl odchytávací tyčí a vzal do náruče. „Jakmile byla fenka v náručí, hned se uklidnila a se svým zachráncem dobře spolupracovala. Ostatní hasiči je pak společně vytáhli nahoru a nezraněná fenka byla za několik minut předána majitelce,“ dodala mluvčí.

Štítky skála, Turnov, Semily

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vystrašenou fenku museli dostat z prolákliny hasiči  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.