Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Žáci z Jabloňovky budou mít bezpečnější cestu do školy

Přecházení silnice u základní školy Jabloňová bude pro žáky bezpečnější. Během letních prázdnin dojde k úpravám komunikace, včetně vybudování nového přechodu pro chodce. Příprava projektu sahá do roku 2009, kdy vedení školy ve spolupráci s rodiči a žáky, dopravním inspektorátem, dopravním inženýrem a Nadací Partnerství vypracovalo dopravní studii.

O úpravy se postarají Technické služby města Liberec. Nabídka ve výši 498 251 korun byla pro město nejvýhodnější. Samy děti přenášely své zkušenosti s každodenní cestou do mapových podkladů. Odbor hlavního architekta následně zajistil kompletní projektovou dokumentaci, která slouží jako podklad pro realizaci díla.

„Jde o ukázku správného postupu, kdy je do celého procesu přípravy zapojena nejen škola a odborníci, ale také děti a rodiče. V rámci projektu je řešeno také parkování aut, která děti do školy přivážejí, ale ne formou zvyšování počtu parkovacích míst, jež kolem 8. hodiny ráno nemohou být nikdy dostatečně kapacitní, ale formou regulace dopravy a spolupráce s rodiči - řidiči. Osobně jsem se účastnil přípravy projektu ještě před zvolením do funkce náměstka. Proto mám velkou radost, že projekt spěje ke kýženému výsledku a bude realizován. Po prázdninách už budou v této části města chodit děti do školy bezpečně. Velkou zásluhu má na zajištění realizace projektu také paní primátorka, která má v současném vedení města odbor správy komunikací ve své kompetenci,“ sdělil náměstek primátorky Jiří Rutkovský.

Štítky projekt, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žáci z Jabloňovky budou mít bezpečnější cestu do školy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.