Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Žirafátko je posledním mládětem roku narozeným v ZOO

Jen pár hodin stačilo vydržet a prvním mládětem roku 2014 v liberecké ZOO by byl žirafí chlapeček. Jenže se chtěl na svět dostat co nejdřív, a tak se stal posledním mládětem roku 2013. Matka i mládě jsou v pořádku, jméno pro žirafátko se teprve bude vybírat.

Mládě se narodilo 30. prosince a je to sameček. ZOO by kvůli chovu raději samičku, ale i tak jde o velký úspěch. Žirafka se tak stala posledním mládětem roku narozeným v ZOO. „Já osobně jsem si přál, aby žirafí matka vydržela a porodila nám první mládě roku 2014, abychom směrem k pětadevadesáté sezóně ZOO vystartovali hezky zostra. Nu, nedá se nic dělat, hlavně, že je to zdravé, že?“ okomentoval narození mláděte mluvčí zahrady Ivan Langr.

Matkou malé žirafy je samice Twiga, otcem Mike. Mládě si na jméno bude muset počkat. Podle informací ze ZOO porod proběhl dobře, mládě i matka jsou v pořádku. „Vypadá to velmi nadějně,“ dodal Langr.

Autoři

Štítky zoo, mládě, žirafa, zoologická zahrada, Ivan Langr

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žirafátko je posledním mládětem roku narozeným v ZOO  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.