Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Zlatá svatba, to je padesát let v manželství. Gratuluji!

Padesát let manželé. Řekla bych, to je dnes už docela raritou. A tak si myslím, že k oslavě takového jubilea si zaslouží vřele pogratulovat. V padesát let trvajícím manželském svazku, jsou i Karen a Zdeněk Dobří.

Ti se po půl století rozhodli svůj slib obnovit a v sobotu 13. července měli na liberecké radnici zlatou svatbu.

„Láska, tolerance a vzájemná úcta našich rodičů jsou nám všem příkladem a výzvou k následování,“ uvedly ve své gratulaci ke Zlaté svatbě manželů Dobrých dcery Karin a Jana. Obě přišly svým rodičům popřát k výročí společně s rodinou i vnoučaty. Na obřadu nechyběla obvyklá výměna prstýnků a zaznělo i magické ano.

Příběh Karin a Zdeňka se začal psát romanticky. Byla to láska na první pohled, který si oba mladí lidé vyměnili na dovolené v Rumunsku. Neuběhl ani rok od osudného setkání a pár slavil na liberecké radnici svatbu. Liberec zřejmě zvolili proto, že tady Karin, rodačka z Vídně, prožila své mládí. Zdeněk v té době žil v Dubici u České Lípy, ale i on je rodákem z jiného města, z Prahy.
Po svatbě Karin začala pracovat jako zdravotní sestra na porodním oddělení nemocnice v České Lípě. Zdeněk pracoval nejprve jako technik ve Vagónce Česká Lípa. Později přijal zaměstnání v uranových dolech ve Stráži pod Ralskem a nakonec zakotvil na dlouhá léta v Úštěku ve výrobním družstvu KOVOS, kde pracoval jako konstruktér.

Manželům se postupně narodily dvě dcery, které dnes už mají také děti a ty jsou pro babičku s dědou největší radostí dnešních dnů.

Děda Zdeněk vnukům třeba vyrobil obří železniční model s nádražím a vnučkám vlastnoručně vyřezal loutkové divadlo se spoustou pohyblivých loutek. Děti jistě budou pro změnu vzpomínat na kulinářské umění babičky Karin, která v kuchyni nejraději vaří z toho, co se urodí na zahrádce.

Napsala Růža Rumělková

Štítky svatba, Česká Lípa, Rumunsko, Vídeň, Praha, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zlatá svatba, to je padesát let v manželství. Gratuluji!  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.