Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Zlomený vánoční strom a stovka výjezdů. Hasiči se nazestavili

Hasiči se během posledních dvou dní nezastavili. Výjezd střídal výjezd. Od pátku do nedělní deváté hodiny ranní zasahovali u 111 technických pomocí, z nichž v 90 případech vyjížděli k odstraňování popadaných stromů a nebezpečných stavů.

 

Zasaženo bylo celé území Libereckého kraje a kromě stromů, které leckdy kompletně zatarasily komunikace, pomáhali hasiči také několikrát při čerpání vody ze sklepů.

„Voda ze zatopených sklepů se odčerpávala hlavně na Českolipsku a Semilsku. Dvě jednotky například zasahovaly v části obce Arnultovice, kde voda ve sklepě sahala do výšky 1,5 metru. Podobně na tom bylo několik sklepů rodinných domů v Kamenickém Šenově. Na Semilsku hasiči čerpali vodu v Nové Vsi nad Popelkou, Horní Branné nebo Studenci,“ řekla mluvčí hasičů Zdenka Štrauchová.

V Lomnici nad Popelkou na Semilsku se v sobotu večer dokonce zlomil vánoční strom. Nikomu se nic nestalo.

Situace na řekách na severu Čech se ale postupně uklidňuje. Výjimkou je Labe, první povodňový stupeň je v Děčíně a Ústí nad Labem a podle modelové předpovědi by řeka měla kulminovat v pondělí nebo v úterý. S devadesátiprocentní pravděpodobností bude dosažen i druhý povodňový stupeň. První stupeň je na Jizeře v Železném Brodě na Jablonecku, Ploučnici ve Stráži pod Ralskem na Českolipsku a Flájském potoce v Českém Jiřetíně v Krušných horách.

S využitím ČTK

Štítky sklep, okres Semily, okres Česká Lípa, Liberecký kraj, Česko, Kamenický Šenov, Nová Ves nad Popelkou, Studenec, Lomnice nad Popelkou, Labe

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zlomený vánoční strom a stovka výjezdů. Hasiči se nazestavili  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.