Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Zrekonstruované lázně si prošlo dalších 854 návštěvníků

Druhé a zároveň poslední kolo prohlídek zrekonstruovaných městských lázní přilákalo ve čtvrtek téměř devět stovek návštěvníků. Do lázní se tak během dvou termínu podívalo přes dva tisíce Liberečanů. Objekt si naposledy mohli projít prázdný. Už brzy se do lázní přesune Oblastní galerie.

Nečekaně velký zájem o prohlídku zrekonstruovaných lázní donutil vedení města k opakování červencového návštěvního dne. Další kolo komentovaných prohlídek proběhlo v několika časech ve čtvrtek 29. srpna. Při prvních veřejných prohlídkách lázně navštívilo 1327 lidí. Většinu z nich neodradila ani dlouhá fronta.

„Tak velký zájem lidí o prohlídky lázní jsme nečekali. Moc nás potěšil. Několik občanů nás požádalo, abychom prohlídky zopakovali, že se sem v pracovní době nedostali. Chceme i jim umožnit, aby se podívali, jak dopadla revitalizace,“ vysvětlila primátorka města Martina Rosenbergová.

Přestěhování galerie do nového sídla nebude záležitostí několika dní. Po dokončení stavby bude nutné v objektu pomocí vzduchotechniky a vytápění dosáhnout takových klimatických podmínek, které vyhovují umístění uměleckých děl. To může trvat i půl roku. Až poté se začne pracovat na interiéru a stěhování. Zahájení provozu v nových prostorách je tak naplánováno na začátek příštího roku.

Přestavba bývalých městských lázních na galerii, která začala 9. září 2011, vyšla na 360 milionů korun. Revitalizaci hradily z velké části evropské dotace. Patnáctiprocentní spoluúčast bude platit Liberecký kraj.

Na prohlídku zrekonstruovaných lázní se čekaly fronty

Čtvrtek, 25. července 2013, 12:35

Zrekonstruované městské lázně
Zrekonstruované městské lázně

Štítky liberec, lázně, galerie, Martina Rosenbergová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zrekonstruované lázně si prošlo dalších 854 návštěvníků  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.