Počasí dnes17 °C, zítra17 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Liberecký kraj bude mít první místo, kde si změřit IQ. Knihovna navázala spolupráci s Mensou

Chcete si změřit své IQ? Nemusíte chodit daleko, stačí vyrazit do liberecké knihovny. Na začátku byl nápad jedné knihovnice, která upozornila na to, že Liberecký kraj, jako jediný, nemá testovací centrum Mensy. Započala se tedy jednání, jejichž výsledkem je pravidelné testování IQ v prostorách Krajské vědecké knihovny v Liberci.

Prozatím jsme se zástupcem Mensy ČR pro náš kraj panem Petrem Luhanem domluvili termíny do konce roku 2017. Budeme-li pokračovat, ukáže až zájem veřejnosti,“ říká ředitelka knihovny Blanka Konvalinková.

Společnost Mensa provádí základní testování IQ prostřednictvím mezinárodně uznávaného standardizovaného testu schváleného mezinárodním dozorčím psychologem společnosti. Test není závislý na nabytých vědomostech, kulturním, jazykovém a společenském zázemí. Jedná se o vyhledávání logických vazeb mezi grafickými symboly. Testování se provádí pod dohledem, aby byly zaručeny shodné podmínky pro všechny účastníky.

„V knihovně budou testování probíhat vždy první čtvrtek v měsíci, a to od 15 hodin. Nejbližší termín je tedy 7. září,“ dodala Konvalinková.

Veškeré podmínky registrace a zpoplatnění jsou uvedeny na webových stránkách Mensa ČR http://www.mensa.cz/testovani-iq/.

Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky Liberec, knihovna, IQ, test, Krajská vědecká knihovna, Liberecký kraj, inteligenční kvocient, Mensa International, Mensa ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberecký kraj bude mít první místo, kde si změřit IQ. Knihovna navázala spolupráci s Mensou  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.