Počasí dnes21 °C, zítra18 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Několikaletá rekonstrukce intru v Truhlářské je u konce. Nastěhují se sem studenti středních škol

Téměř na šedesát milionů přišla celková rekonstrukce internátu v Truhlářské ulici. Trvala několik let a byla rozdělena do etap, postupně se tak dvě budovy dočkaly zateplení a naposledy se modernizovaly interiéry včetně nového nábytku. Intr spadá pod Střední školu stavební, ale bydlet tu budou i studenti dalších škol.

Příprava projektové dokumentace tak začala už v roce 2012, do roku 2014 se zateplovalo. Poslední dva roky se upravovaly a modernizovaly interiéry. Rekonstrukce pak skončila vybavením jedné z budov se 188 lůžky.

„Celkově se náklady na úpravy domova mládeže pohybují okolo 58 milionů korun, díky nim, nejenže objekt změnil svou vnější tvář, ale významně se zlepšily podmínky i pro ubytování 260 žáků,“ uvedl Petr Tulpa, náměstek hejtmana Libereckého kraje pro resort školství, mládeže, zaměstnanosti, tělovýchovy a sportu.

Díky obnovení provozu tohoto intru končí ubytování v Zeyerově ulici nad fotbalovým stadionem. Počet ubytovaných žáků dlouhodobě klesá a oba už nejsou potřeba.

„Od neděle 3. září 2017 se již budou ubytovávat žáci, aby dalšího dne mohli vykročit do nového školního roku. V nových prostorách jsou ubytováni především žáci prvních ročníků středních škol, takže věřím, že jim nové prostory usnadní i jejich začátek středoškolských studií,“ sdělil k zahájení činnosti domova mládeže Jan Samšiňák, ředitel Střední školy strojní, stavební a dopravní Liberec.

Autoři | Foto Krajský úřad

Štítky internát, Liberec, Truhlářská, rekonstrukce, střední škola, Petr Tulpa, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Několikaletá rekonstrukce intru v Truhlářské je u konce. Nastěhují se sem studenti středních škol  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.