Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

FOTO: Škola Na Bojišti je v novém. Rekonstrukce vyšla na dvanáct milionů

Část střední a mateřské školy Na Bojišti v Liberci prošla v minulých měsících rekonstrukcí. Zateplení obvodových stěn, výměna oken, zateplení střech obou budov a rekonstrukce vzduchotechniky v budově dílen proběhly v rámci dvou projektů v celkové hodnotě 12,1 milionu.

Rekonstrukce začala už v říjnu a týkala se jídelny a dílen. Probíhala za plného provozu. „V obou případech byla předmětem podpory opatření, která vedou k energetickým úsporám na objektech. Realizací projektu došlo k výměně otvorových výplní otvorů, tedy oken a dveří, zateplení obvodových stěn a zateplení střechy objektu,“ uvedl Petr Tulpa, náměstek hejtmana pro resort školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti.

V rámci projektu Snížení energetické náročnosti budovy tělocvičny byly celkové náklady 4, 3 mil. korun. Dotace z Evropské unie z Fondu soudržnosti v rámci Operačního programu Životní prostředí 2014 – 2020 činila 1, 6 mil. korun, což odpovídá 40 % způsobilých výdajů projektu. V rámci projektu Snížení energetické náročnosti budovy jídelny a dílen dosahovaly celkové náklady 7, 8 mil. korun, přičemž dotace Evropské unie činila 3 mil. korun.

Školu čeká ještě oprava hlavní budovy, která má stále původní fasádu. Termín rekonstrukce však zatím není znám.

Autoři | Foto Liberecký kraj

Štítky Na Bojišti, Bojiště, škola, zateplení, rekonstrukce, Liberecký kraj, projekt, dílna, Liberec, Evropská unie, Petr Tulpa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Škola Na Bojišti je v novém. Rekonstrukce vyšla na dvanáct milionů  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.