Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

TUL se podílí na kosmickém táboru, v plánu je i přímé spojení s Mezinárodní vesmírnou stanicí

Technická univerzita v Liberci hostí ve dnech 14. až 21. července Mezinárodní letní kosmický tábor pro děti a mládež, který nese název Společně do vesmíru.

Účastníci táboru pochází nejen z České republiky, ale i ze zemí Společenství nezávislých států – SNS). Všechny aktivity budou tlumočeny do jednotlivých jazyků. Základní znalost anglického nebo ruského jazyka je však výhodou.

Tábor je určen pro děti ve věku 12 až 16 let a poplatek za účast činí 3000 korun. „Cena zahrnuje ubytování, stravování, vstupy, kulturní a sportovní programy a odborné lektory. Tábor bude probíhat v prostorách Technické univerzity Liberec – účastníci budou ubytováni na kolejích, strava bude zajištěna prostřednictvím menzy,“ uvedla organizátorka Zuzana Sommerová.

Připraven je zajímavý vzdělávací program, jenž zahrnuje například základy satelitního snímkování Země, školu dronů, stavbu létajících modelů raket či uměleckou interpretaci astrologických fotografií a snímků vesmíru. „Účastníci táboru se na týden zapojí do kosmického programu, během kterého se uskuteční i přímé spojení s Mezinárodní vesmírnou stanicí,“ dodala organizátorka.

Vedle tematického programu čekají účastníky také různé sportovní aktivity či výlety, exkurze po památkách nebo návštěva IQLandie.

Autoři | Foto

Štítky prázdniny, vesmír, tábor, TUL, Technická univerzita v Liberci, Mezinárodní vesmírná stanice, Společenství nezávislých států, Česko, Země

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TUL se podílí na kosmickém táboru, v plánu je i přímé spojení s Mezinárodní vesmírnou stanicí  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.