Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

FOTO: Rekonstrukce školky Beruška pokračuje. V září přivítá 130 dětí

Několik měsíců už trvá rekonstrukce mateřské školky Beruška před Hokejkou. Na začátku byly holé obvodové zdi, nyní chybí fasáda a dělníci se přesunuli do interiéru. Na dokončení prací přitom mají už jen několik týdnů, v září do školky nastoupí děti.

„V obou vzdělávacích pavilónech zbývá vylít podlahy, překrýt a začistit stropy a namontovat světla, spínače a zásuvky, dodavatelská firma slíbila, že na srpnové stěhování bude vše připraveno, abychom v září mohli začít výuku. A to včetně alespoň části zahrady,“ řekl po kontrolním dni náměstek primátora pro školství, sociální věci a kulturu Ivan Langr.

Možné ale je, že stavaři nestihnou dokončit kuchyňský a hospodářský pavilon, „Tam je možné, že stavaři budou finišovat ještě i v prvních zářijových dnech, což je ale za provozu školky snad zvladatelné. Ale s odstupem zbývajících několika týdnů se to zatím těžko odhaduje,“ dodal.

Celkem vyjde rekonstrukce na 49,9 milionu korun, 85 procent město získalo z evropských dotací. Hotovo mělo být původně už v listopadu, nakonec se ale výrazně měnila projektová dokumentace a rekonstrukce se zpozdila.

Tři oddělení školky se tak přesunula do bývalé školky ve Věkově ulici, jedno do základní školy na ruprechtickém náměstí.

V průběhu stavby se navíc vyskytly další předem nepředvídané problémy, takže dodavatel žádal i o prodloužení termínu předání stavby. „To jsme ale odmítli, není možné, aby děti i zaměstnanci začali další školní rok v provizoriu, je to velmi nepříjemná zátěž i pro rodiče. Stavbu mám možnost kromě kontrolního dne zhlédnout i několikrát do týdne zvenčí a musím říci, že jede pravidelně do večera včetně sobot. Takže i dodavatel si je vědom, že termíny jsou nepřekročitelné,“ řekl Langr.

V rámci rekonstrukce vznikají větší dětské herny, nová bude i kuchyň a také vybavení školky.

Město také začne upravovat školku ve Věkově ulici. Dětem příští týden začnou prázdniny a budova se bude přestavovat na azylový dům pro rodiny s dětmi a ženy. „To jsou služby, které v Liberci a v celém Libereckém kraji zatím úplně chybějí a musíme je zajistit. Tato rekonstrukce přijde na 16 milionů, včetně projektové dokumentace a dozorů stavby. Samotná služba by pak měla být zahájena v dubnu 2019,“ dodal Langr.

Autoři | Foto MML

Štítky Beruška, školka, Liberec, Hokejka, rekonstrukce, Ivan Langr

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Rekonstrukce školky Beruška pokračuje. V září přivítá 130 dětí  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.