Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Liberecká iQLandia zve na iQCafé

PR článek

Liberecká iQLANDIA spouští iQCAFÉ a vy byste si jej rozhodně neměli nechat ujít! Nový seriál přednášek s přírodovědnou tematikou pro studenty a dospělé startuje už ve čtvrtek 20. prosince v 18 hodin. V Planetáriu představí „Vánoční příběh Apolla 8“ Milan Halousek – člen České kosmické kanceláře a přední popularizátor kosmonautiky v ČR. Tak neváhejte a přijďte, akce je po registraci na webových stránkách science centra zcela zdarma.

Návštěvníky čeká ohromující příběh posádky Apolla 8, která před 50 lety, přesně na vánoční svátky roku 1968, přiletěla k Měsíci. Jednalo se o Franka Bormana, Jima Lowella a Billa Anderse, kteří otevřeli cestu dalším následovníkům. „Pro posluchače otevřeme iQLANDII o půl hodinu dříve, tedy v 17:30. Návštěvníci si tak budou moci dát před vstupem do sálu kávu a prohlédnout si interaktivní expozici Kosmo, kde například uvidí přistávací model Sojuz,“ říká Petra Zákravská, programová manažerka science centra

Meteorologie i Chemie lásky

Přednášky vás čekají minimálně jednou měsíčně a na nejrůznější témata. „V lednu uplyne 135 let od úmrtí Gregora Johanna Mendela, zakladatele genetiky a objevitele zákonů dědičnosti. Lednový seminář se tak bude týkat jeho života a díla,“ poznamenává manažerka. Tušíte, kde najít fundovanou předpověď počasí? Co znamená, když se řekne, že přechází studená fronta? A dá se vůbec věřit dlouhodobé předpovědi srážek? To a mnohem více se dozvíte v březnu.

V iQLANDII dokonce v květnu vystoupí i uznávaný docent Peter Szolcsányi z Technické univerzity Bratislava s populární „Chemií lásky“. Prozradí vám, jaké chemické procesy souvisejí s láskou či proč si lidé navzájem voní, nebo „smrdí“.

Více informací na www.iQlandia.cz.

„Vánoční příběh Apolla 8“ startuje v 18:00 (vstup do iQLANDIE je umožněn od 17:30). Akce je zdarma po registraci na webových stránkách!

Foto iQLandia Liberec

Štítky iQLandia, Liberec, science centrum, Vánoce, iQCafé, Apollo 8, láska, Česká kosmická kancelář, Česko, Měsíc, Frank Borman, William Anders, Sojuz, Gregor Mendel

Liberecká iQLandia zve na iQCafé  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.