Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Fakulta umění a architektury má nového děkana. Povede ji Osamu Okamura

Šest hlasů akademického senátu fakulty umění a architektury z devíti získal vítězný kandidát na děkana Osamu Okamura. Pražský architekt v přímém souboji porazil Jana Stolína, který na fakultě působí dvacet let. Okamura bude svou funkci vykonávat v Liberci zpočátku jen tři dny v týdnu.

Fakulta umění a architektury vyhlásila volby nového děkana poté, co začátkem října 2018 rezignoval na tuto funkci Zdeněk Fránek.

„Je třeba rozjet marketing, vím, že je to v architektuře minové pole, ale i podle mých zkušeností ze zahraničí je to potřeba. Výrazněji bych se zasadil také o fundraising na fakultě, se kterým mám bohaté zkušenosti a který na této škole chybí,” řekl Osamu Okamura při své kandidátské řeči. 

Podle jeho slov bude v případě zvolení zpočátku trávit na fakultě tři dny v týdnu, postupně by tuto dotaci chtěl navýšit.

Osamu Okamura

Ing. arch. MgA. Osamu Okamura (*1973), absolvoval ČVUT a AVU, byl řadu let šéfredaktorem časopisu o architektuře ERA 21, pět let je programovým ředitelem mezinárodní konference o městském plánování reSITE a přednáší na soukromé pražské vysoké škole Architectural Institute in Prague – ARCHIP. (Zdroj:TUL)

Autoři | Foto TUL

Štítky děkan, Fakulta architektury, Liberec, TUL, univerzita, Osamu Okamura, architektura, umění, Zdeněk Fránek, České vysoké učení technické v Praze

Fakulta umění a architektury má nového děkana. Povede ji Osamu Okamura  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.