Aktuálně

Čeká nás zatažený víkend s přeháňkami. Teploty půjdou nahoru více...

Policie zná příčinu diskotéky na Bílém Kameni. Šlo o závadu na mrazícím zařízení více...

Asfaltové hřiště na Králově Háji čeká proměna. Nadchnout má děti i jejich dozor více...

Prales na Ještědu se rozroste o 4,5 hektaru. Spolek vyjde výkup na milion více...

Pohotovosti převezmou zdravotní pojišťovny. O všechny v kraji ale nestojí více...

FOTO: Na Králáku proběhl další Gastroden. Své umění předvedli žáci hotelovky

Tisková zpráva | Foto Liberecký kraj

Své dovednosti nasbírané během studií předvedli v pátek 24. května již počtyřiatřicáté žáci Střední školy gastronomie a služeb ve Dvorské ulici na libereckém Králově Háji. V rámci tradičního Gastrodne, tentokrát s letopočtem 2019, předvedli um studenti oborů kuchař, číšník, cukrář, krejčí, kadeřník, hotelnictví, gastronomie a kosmetické služby.

K vidění byly slavnostní tabule, výrobky studené kuchyně a cukrářské výrobky doplněné prodejem výrobků teplé a studené kuchyně a barmanských a cukrářských výtvorů včetně grilovaných pokrmů. To vše doplnily módní přehlídky kolekcí oděvní tvorby, přehlídky účesové tvorby a kosmetických trendů.

„Vystoupil i pěvecký sbor základní školy Jabloňová, děti z mateřské školy Jablůňka, program zpestřily rovněž soutěže pro návštěvníky,“ zmínil ředitel školy Zdeněk Šlaich.





Přehlídka žákovských prací nesla motto Hobby naší doby. Studenti se při návrzích svých děl nechali ovlivnit nejrůznějšími koníčky – ať už pletením, háčkováním, malováním, keramikou, modelářstvím, rybářstvím, myslivostí či houbařením. Nechyběla ani inspirace hokejem, fotbalem, parašutismem nebo cestováním.

„Gastroden na Králově Háji má dlouhou tradici a udržuje si vysokou úroveň. Na představených aranžmá jednotlivých koníčků, která působila velmi esteticky a profesionálně, bylo vidět, že se učitelé přípravě dětí opravdu věnují,“ uvedl Petr Tulpa, náměstek hejtmana pro resort školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti.

Podílelo se sedmdesát žáků

Celkem se na akci podílelo sedmnáct učitelů odborného výcviku a sedmdesát žáků. „Příprava začíná půl roku dopředu. Před akcí trvá intenzivně čtyři dny,“ doplnil Šlaich.

Další Gastroden se uskuteční v květnu 2020. „Jeho cílem je seznámit odbornou i laickou veřejnost s kvalitní profesní přípravou v prostorách školních pracovišť, kde žáci pod vedením učitelů odborného výcviku poskytují každodenní služby pro veřejnost,“ uzavřel ředitel.

Chceš nám něco sdělit?Napiš nám

Napiš do redakce

Pošli nám tip na článek, reakci na daný článek nebo jakoukoliv zpětnou vazbu.

* Soubor není povinné přikládat.
Napište první písmeno abecedy.

Štítky gastroden, králův háj, liberec, škola, Petr Tulpa, zámek Jabloňka

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.

Pošli tip na kulturní akci

Publikace zaslané kulturní či sportovní akce není garantována a vždy o publikaci rozhoduje redakce.
Zasláním tipu do redakce zároveň deklaruji, že mám svolení s užitím fotografie.

* Soubor není povinné přikládat.
Napište první písmeno abecedy.

Odesláním formuláře souhlasím s obchodními podmínkami, etickým kodexem a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.