Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Liberecká univerzita připravila letní kurzy robotiky pro školáky

Kurzy programování LEGO robotů připravila na prázdniny pro školáky Technická univerzita v Liberci. V programu Dětské univerzity nabízí čtyři týdenní kurzy ve formě příměstského tábora. Určené jsou pro žáky od pátých do sedmých tříd.

Přihlásit se je možné on-line na internetových stránkách Dětské univerzity. Týdenní kurz přijde na 2300 korun včetně obědů v menze.

Dětská univerzita je jedním z projektů zaměřených na propagaci přírodovědných a technických oborů a vzdělávání školáků. Liberecká univerzita se propagaci techniky věnuje od roku 2009, nejprve v programu Startech-začni s technikou, na který o tři roky později navázala Otevřená univerzita a následně projekt Edutech. Kurzy na univerzitě prošly za více než deset let tisíce dětí, mnohé z nich už dnes studují na vysoké škole.

Možnost si něco vyzkoušet

„Ověřili jsme si, že děti technické problémy baví a není těžké je zaujmout. Ve školách a při výuce ale často nemají příležitost si něco samy zkusit, prozkoumat, vyřešit nebo vyrobit. Naše kurzy jim tuhle možnost dávají," řekl hlavní koordinátor projektu Miloš Hernych. Na prázdniny připravila univerzita čtyři týdenní kurzy robotiky, které začínají 8. a 15. července a 5. a 26. srpna. „Každý je pro zhruba 15 dětí, pokud to půjde, přidáme ještě další," řekl.

V kurzu si děti nejprve robota postaví, pak se ho naučí i programovat. Poznají také všechny senzory, kterými robot dokáže zkoumat své okolí, a naučí se je využívat pro řízení robota - především pro jízdu. „Kurz nevyžaduje žádné předchozí znalosti, podmínkou je pouze logické myšlení a chuť programovat robota," dodal Hernych.

Týdny pohybu hrou

Technická univerzita také na léto tradičně připravuje pro děti Týdny pohybu hrou. Letos už 24. ročník. Příměstský tábor dává dětem od šesti do 14 let možnost vyzkoušet si sporty, k nimž se běžně nedostanou. Sedm týdenních turnusů je však už dlouho před prázdninami obsazených, dnes odpoledne zbývalo jediné volné místo v týdnu na přelomu července a srpna.

Autoři | Foto

Štítky Liberec, univerzita, kurzy, robotika, léto, robot, Technická univerzita v Liberci, projekt, Lego

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberecká univerzita připravila letní kurzy robotiky pro školáky  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.