Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Prázdniny dětem z liberecké ZŠ 5. května začnou o týden dříve

Dětem ze základní školy 5. května v Liberci začnou vánoční prázdniny o týden dříve než ostatním, naposledy se půjdou letos učit tento pátek. Důvodem pro delší volno je stěhování z náhradních prostor do opravených budov školy. Rekonstrukce stála více než 122 milionů korun. Přes vánoční prázdniny budou učitelky připravovat třídy a výuka začne standardně 6. ledna jako na ostatních školách, řekla ředitelka školy Iveta Rejnartová.

Základní školu v horním centru města navštěvuje zhruba 570 dětí. Rekonstrukce obou jejich budov zahájila radnice letos na jaře, azyl našla škola v bývalé univerzitní ubytovně ve Vesci na okraji Liberce. Podle ředitelky tam byla výuka komplikovaná a prostory stísněné. „Jsou tam malé učebny, malé chodby, málo sociálních zařízeních, neměli jsme tělocvičnu, počítačovou učebnu, žádné tabule," řekla Rejnartová.

Radnice původně předpokládala, že rekonstrukce školy v ulici 5. května skončí už na podzim. Neplánovaně ale musela navíc vyměnit v budově I. stupně rozvody vody, elektřiny i odpadu. Ukázalo se totiž, že jsou v dezolátním stavu. Nové jsou také v této budově interiéry, okna i fasáda. Podle ředitelky jim přibyla i řada odborných učeben. „Konečně máme cvičnou kuchyňku, získali jsme učebny jazykové, mechatroniky, pracovních činností a přírodních věd," uvedla.

Na druhé budově školy se modernizovaly odborné učebny pro výuku fyziky a jazyků. Rekonstrukcí také prošel suterén s šatnami, který byl v dezolátním stavu. Nová jsou v budově i okna a sociální zařízení. V obou budovách školy je po rekonstrukci kotelna. Stavební práce už podle ředitelky školy skončily. „Tento týden stěhujeme inventář, který jsme měli ve skladech po Liberci. A příští týden budeme stěhovat veškerý inventář, co máme na dočasném pracovišti ve Vesci," dodala.

Autoři | Foto Město Liberec

Štítky Liberec, škola, zš 5. května, rekonstrukce, prázdniny, učebna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prázdniny dětem z liberecké ZŠ 5. května začnou o týden dříve  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.